Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a participa la cursul „Boom-uri și crize” cu dl. profesor Bogdan Glăvan. Cursul a fost foarte interesant, cu focus pe economia românească și m-a ajutat să înțeleg cauzele boom-urilor, ce indicatori să urmăresc pentru a-mi face o idee despre starea economiei, ce este capitalul și de ce este important. Dl profesor mi-a răspuns cu claritate la toate întrebările și a evidențiat unele probleme la care nu mă gândisem până atunci.

Am apreciat atmosfera relaxată în care s-a desfășurat cursul și biblioteca Institutului Mises România.

Andreea Modrea

Andrei Babuș

Cătălin Olari

Participarea la seminarul domnului profesor Bogdan Glăvan, Otrava fondurilor europene, m-a ajutat să înțeleg în profunzime natura problematică a ajutorului extern, așa cum se aplică în cazul particular al fondurilor europene.

Expertiza academică a lui Bogdan Glăvan combinată cu experiența personală a celoralați participanți cu mediul de afaceri, cu proiectele finanțate prin fonduri europene, s-au materializat într-o imagine de ansamblu extrem de valoaroasă.

Recomand acest curs tuturor celor care vor o analiză riguroasă a efectelor perverse ale ajutoarelor externe și vor să înțeleagă cum se aplică în cazul finanțărilor venite de la Bruxelles. Cred că o astfel de inițiativă este imperios necesară în contextul în care majoritatea informațiilor ce ne parvin pe acest subiect (din media, surse oficiale etc.) sunt puternic părtinitoare și, totodată,  lipsite de o teorie coerentă care să ne ofere o optică critică asupra acestui fenomen.

Fie că interesul este pur academic, fie că se consideră inițiative antreprenoriale care să acceseze astfel de finanțări, cred că oricine poate culege informații folositoare, dar mai ales, un cadru teoretic solid de interpretare a unor astfel de politici economice.

Mihai Tănăsuică